“De urørlige” – små perler hele vejen igennem

Image

Hej søde mennesker! I onsdags hørte jeg at filmen “De urørlige” var kommet på DVD så jeg styrtløbede til den nærmeste Blockbuster, lejede den og så den sammen med min kæreste den aften. Jeg kan virkelig godt lide den, så meget at jeg har forsøgt mig med en anmeldelse af den:

Hvordan skal man forklare, at vi er så mange, som holder af en dramatisk film, som er baseret på virkelig hændelser? Ser vi bort fra vores egne bekymringer, når vi ser på mennesker der virkelig har det hårdt? Bliver vi mindet om, at vi skal værdsætte livet, mere end vi reelt gør? Denne film er så sandelig en af de rørende fortællinger, som vækker sådan nogle tanker hos en, mig inkluderet.

Filmen “De urørlige” har solgt over 365.000 billetter herhjemme, og kommer derfor på en anden plads, på listen over de mest sete film i Danmark – lige efter Hobbitten. For ikke at nævne hvor sjældent en fransk film har opnået lignende succes i Danmark – vi skal helt tilbage i 1976, med “Asterix og Obelix indtager Rom”.

Den charmerende fortælling, der har tiltrukket så mange seere til, handler om Phillippe, en mangemilliardær, som efter en tragisk paraglidning-ulykke, er blevet lam fra halsen og ned. Han har brug for en assistent, som skal hjælpe ham med, hvad enhver uden handicap selv kan klare. I den lange søgen, efter den perfekte kandidat, dukker Driss op. En rapkæftet unge mand med afrikanske rødder, som søger jobbet i håb om at få afslag for, på den måde, at have ret til at få til bistand.

Det går dog ikke som planlagt – Rick kan lide hans ubekymret, bundærlige personlighed og Driss bliver ansat. Men, kan man stole på ham? Ville han kunne klare jobbet som Phillippes arme og ben? Eller vil han efterlade ham efter et par uger, ligesom alle de andre?

Instruktørerne Eric Toledano og Olivier Nakache viser os, med denne smukke fortælling, baseret på romanen “You changed my life” af Abdel Sellou, hvordan afhængigheden af et andet menneske, et ellers meget ømt emne, her udspiller sig i det, der bliver til et smukt venskab.

En verdensomspændende popularitet, 365.000 solgte billetter i DK og fem stjerner i politikken, må da give grund til, at smutte ned i Blockbuster, og leje hvad, så mange før mig, har kaldt en sand “feelgood” film med den karakteristiske, skæve, franske humor. Den indeholder mange sjove momenter, der som små bitte perler, dukker op i løbet af hele filmen og gør filmen underholdende og gribende hele vejen igennem. Det ville mine lattermuskler skrive under på, hvis ikke de var så ømme!

Om man får det bedre af at se den, er jeg slet ikke i tvivl om. Bekymringerne kan du lægge langt væk, når lyset slukkes og filmen, med så fin en balance mellem tragisk, bevægende og humoristisk indhold, går igang. “De urørlige” må du, for din egen skyld, ikke gå glip af.

Ikke helt overbevist? Se en af de små perler HER.

– Hav en dejlig dag meneskker xx

Hey beautiful people! The other day I heard that “The untouchables” was out in DVD and there I was running towards the nearest Blockbuster in town. I must say I loved the movie. That’s why I have written my own review in danish. Hope you guys will see the movie – if you haven’t yet! Have a nice day xx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: